Planificarea unei nunți este un proces complex care presupune atenție la detalii. Un aspect adesea subestimat este alegerea lumânărilor de cununie. În acest ghid, vei descoperi cum să alegi corect lumânările pentru nunta ta, asigurându-te că acestea se integrează perfect în tematica evenimentului și decorațiunile florale.

Importanța lumânărilor în cadrul nunții

Lumânările de cununie au o semnificație specială în cadrul ceremoniei religioase. Acestea simbolizează lumina care ghidează cuplul în noua lor viață împreună și sunt adesea asociate cu tradiții și obiceiuri străvechi. În general, nașii sunt cei care se ocupă de achiziționarea lumânărilor, asigurându-se că acestea sunt în armonie cu restul decorului și preferințele mirilor.

Tipuri de lumânări pentru nuntă

Alegerea lumânărilor potrivite poate fi o provocare, având în vedere varietatea de opțiuni disponibile. Iată câteva tipuri de lumânări și motive pentru a le alege:

 • Lumânări lungi: Elegante și impresionante, ideale pentru ceremonii tradiționale.
 • Lumânări scurte: Potrivite pentru decoruri mai intime și discrete.
 • Lumânări colorate: Adaugă o notă de veselie și pot fi asortate cu tematica nunții.
 • Lumânări din ceară de albine / soia: Naturale, ecologice și cu ardere lentă, perfecte pentru nunta rustică. 
 • Lumânări din parafină: Versatile și disponibile într-o gamă largă de forme și culori.

Cum să integrezi lumânările în tematica nunții

Lumânările de cununie trebuie să se potrivească perfect cu restul elementelor decorative ale nunții tale. Iată cum poți realiza acest lucru:

» Buchetul miresei și lumânările de cununie

Buchetul miresei și lumânările de cununie ar trebui să fie în armonie, completându-se reciproc. Poți alege flori unicolore sau multicolore, naturale sau artificiale, asigurându-te că nuanțele și stilul sunt similare. Iată câteva sugestii oferite de Floral Studio:

 • Buchet minimalist cu flori albe –  Optează pentru lumânări albe simple, decorate cu flori delicate precum calele, crinii, orhideea sau gypsophila (floarea miresei).
 • Buchet de mireasă cu flori colorate –  Poți alege lumânări scurte sau lungi, colorate în nuanțe calde și decorate cu flori naturale precum bujori roz, trandafiri roșii sau roz, frezii, hortensie, ș.a.
 • Buchet cu flori artificiale – În acest caz, asigură-te că și lumânările conțin aceleași flori artificiale pentru o coerență estetică.

» Aranjamentele florale, decorul și locația

Este recomandat ca lumânările de nuntă să fie în ton cu aranjamentele florale și decorul. Alege flori frumoase și elegante pentru aranjamentele de pe mese, combinându-le cu lumânări asemănătoare cu cele de cununie. Locația trebuie, de asemenea, să fie în armonie cu florile și lumânările. Iată câteva exemple:

 • Nuntă pe plajă: Alege lumânări rezistente, precum cele din ceară de albine, și flori care rezistă la temperaturi ridicate, cum ar fi orhideele sau trandafirii. .
 • Nuntă în grădină: Lumânările din ceară naturală, combinate cu flori de câmp, margarete sau flori de bumbac, pot crea o atmosferă romantică și naturală.
 • Nuntă într-un local de lux: Lumânările albe scurte, decorate cu flori elegante precum bujorii, calele sau crinii albi, vor adăuga un plus de rafinament decorului.
 • Nuntă rustică: Lumânările din ceară de albine, combinate cu aranjamente de lavandă și spice de grâu, pot întregi perfect tematica rustică.

Personalizarea lumânărilor de nuntă

Personalizarea lumânărilor de nuntă este o modalitate excelentă de a adăuga o notă unică evenimentului tău. Iată câteva idei:

 • Gravarea lumânărilor cu inițialele mirilor și data nunții: O metodă simplă, elegantă și accesibilă de personalizare.
 • Adăugarea unor panglici de satin sau dantelă: Pentru un aspect romantic și delicat.
 • Includerea unor mesaje speciale: Poți scrie pe lumânări citate sau versete care au o semnificație personală.
 • Utilizarea de culori și arome specifice: Alege culori și parfumuri care vă reprezintă cel mai bine și care sunt în armonie cu tematica nunții.

Sfaturi practice

Pentru ca lumânările să arate impecabil pe tot parcursul ceremoniei, iată câteva sfaturi utile pe care le poți urma:

 • Alege lumânări de calitate: Investește în lumânări din ceară naturală sau parafină de calitate pentru a evita problemele în timpul ceremoniei.
 • Testarea înainte de eveniment: Aprinde lumânările cu câteva zile înainte pentru a te asigura că ard corect și uniform.
 • Depozitarea corespunzătoare: Păstrează lumânările într-un loc răcoros și uscat pentru a preveni deformarea lor.
 • Coordonarea cu floristul: Colaborează un florist experimentat pentru a integra florile potrivite pe lumânări.

Alegerea lumânărilor pentru nuntă este un pas important care poate influența atmosfera întregului eveniment. Urmând acest ghid, vei putea să selectezi lumânările perfecte, să le integrezi în tematica nunții și să le personalizezi după preferințele tale.

Pentru o selecție variată de lumânări de nuntă și aranjamente florale, te invităm să vizitezi Floral Studio, florăria din Iași în care poți găsi sau crea lumânările de nuntă perfecte. Te așteptăm cu drag pentru a transforma nunta ta într-un eveniment de poveste!

Add Comment

Call Now Button